Neversoft, de ontwikkelaar van de Tony Hawk's Spellen, vond het na het ontwikkelen van de vele skateboardspellen tijd voor wat nieuws. Men ging om de tafel zitten en bedacht Gun, een spel dat nog het best omschreven kan worden als 'GTA in het wilde westen'.

Gun hoopt een redelijk realistisch beeld van het wilde westen te scheppen, in de periode na de Amerikaanse burgeroorlog. Geweld, sex en drank hebben de maatschappij in hun greep. Colton Wright is een jonge man die in deze gewelddadige wereld leeft en zojuist te horen heeft gekregen dat zijn vader zijn vader niet is. Het spel zal bol staan van de vuurgevechten, maar ook interactie met NPC's zal een grote rol spelen in het spel.

In de wereld in Gun is geen strict onderscheid tussen goed en kwaad, maar er bevindt zich ook een groot grijs gebied tussenbeide, wat het spel wat meer diepgang zou moeten geven dan je normaal van het genre gewend bent. Gun verschijnt eind dit jaar op PS2, GameCube en Xbox en later ook nog op de Xbox 360. Lees hier een preview van het spel.