Het een paar jaren terug immens populaire kaartspel Magic: The Gathering heeft al meerdere keren haar digitale opwachting gemaakt. Zo kwam Microprose in 1997 met een PC versie van dit beroemde kaartspel dat de toevoeging van een quest-mode introduceerde. Ditzelfde concept wordt wederom toegepast in de next-gen incarnatie van Magic: The Gathering, dit maal met de subtitel Battlegrounds.

Battlegrounds belooft alles behalve een saaie bedoeling te zijn. De gevechten worden namelijk niet simpelweg met de kaarten gespeeld, maar worden grafisch prachtig op het scherm weergegeven, zoals dat ook in Etherlords het geval was. Magic: The Gathering - Battlegrounds zal op PC en Xbox verschijnen en deze laatste versie heeft vooral veel potentieel vanwege de Xbox Live mogelijkheden met online rankings, downloadbare extra content en voice-chat integratie.

Atari heeft alvast een twintigtal screenshots van het spel de wereld in geholpen welke hier te bekijken zijn en welke er zeker mogen wezen. Voor fans van Magic: The Gathering worden het mooie tijden!