MMORPG's zijn populair en dat is te merken ook. Uit elk land dat actief bezig is met ontwikkeling van games komt wel een MMORPG en natuurlijk mag Denemarken niet uit die lijst ontbreken. Het Deense Runestone Game Development is bezig aan een nieuwe sci-fi MMORPG onder de naam Seed. Er zijn een aantal screenshots van deze game online verschenen die er anders uit zien dan de meeste screenshots uit dit genre.

Seed speelt zich af op een kolonie van mensen die na een ongelofelijk ongelukkige periode op het punt staan uit hun onderkomen te groeien. Na ziektes, moorden en mutaties staat de Da Vinci kolonie er nu alleen voor in een universum waar ze niemand kennen en waar contact met Aarde, Mars of de maan kolonie niet meer mogelijk is. Jij als speler bent één van deze colonisten en het is aan jou om zo veel mogelijk te maken van de situatie waar je in verkeert en om een goede toekomst voor jezelf en voor de gehele kolonie te waarborgen.

Op bovenstaande screenshots is goed te zien dat ze bij Runetotem hebben gekozen voor een cell-shaded aanpak als het op de graphics aankomt. In het verleden hebben we wel meer MMORPG's gezien die deze aanpak aantrokken, maar deze zijn echter nooit op de markt geraakt. De game zal in februari haar beta test gaan uitvoeren, en daar kan je jezelf natuurlijk ook voor inschrijven.