Transport Tycoon is één van de weinige games die zelfs, tien jaar na de originele release, door enorm veel spelers met grote regelmaat gespeeld wordt. Al jaren smeken deze fans ontwikkelaar Chris Sawyer om een vervolg te ontwikkelen. Wanneer je ze echter vraagt op welke punten ze het origineel graag verbeterd zouden zien, blijft het meestal stil.

Toch is Chris Sawyer aan een opvolger begonnen dat later dit jaar onder de naam Locomotion zal verschijnen. Chris heeft er voor gekozen om trouw te blijven aan de 2D graphics van weleer en ookal is het spel grafisch iets verbeterd ten opzichte van 1994, het zal vooral de gameplay zijn waar het bij dit spel om draait.

Je moet wederom een goed draaiend transportnetwerk uit de grond stampen, met bussen, treinen, trams, vliegtuigen en schepen. Je zal een eeuw lang, van 1900 tot 2000, steeds met nieuwe ontwikkelingen te maken krijgen waar je goed op in moet spelen om niet achter te komen liggen op de concurrentie. Je zal zo'n 40 voorbedachte scenario's kunnen spelen of zelf een random scenario kunnen gegereren. Het spel gebruikt dezelfde interface als Rollercoaster Tycoon, zodat fans van deze game ook direct aan de slag kunnen. Bekijk de overige screenshots hier.