Toen de shooter Area 51, over het gelijknamige mysterieuze gebied vol met aliens, een tijdje geleden uitkwam, werd de game vooral gezien als een niet al te gecompliceerd tussendoortje. Leuk voor even en dan weer door naar de volgende game. Ontwikkelaar Midway heeft echter bedacht dat ze met het vervolg op de game serieus genomen willen worden, en dat dit zeker gaat lukken blijkt wel uit de eerste trailer en screenshots.

De website IGN heeft de kans gehad om informatie te verzamelen over deze veelbelovende game, en daarom weten we nu meer over de opzet. Zo zullen morele keuzes een rol spelen en zul je moeten kiezen tussen bevelen van bovenaf of je eigen ethische waarden. De handelingen van jou en je squad zullen de uitkomst van het verhaal bepalen.

Inderdaad, je speelt met een squad, Special Forces welteverstaan. Je kunt ze context-sensitieve bevelen geven, waarbij je slechts één knop nodig zult hebben om alle acties van je squad te sturen. Hun moraal zal een grote rol spelen in hoe effectief ze zullen zijn. Als je ze bijvoorbeeld continu verkeerd een vuurgevecht instuurt, zullen ze minder gemotiveerd zijn om te vechten en op een gegeven moment zelfs weigeren om aan jouw belabberde bevelen te voldoen.

Ook spelen voertuigen een rol. Hummer's, terreinwagens, en ook burgervoertuigen zullen deel uitmaken van de actie. Je zult tevens vanuit een heli met een mitrailleur vijanden bestoken met kogelregens.

Het level design belooft meerder paden, waarbij je vijanden kan flanken. Er zullen genoeg dekkinsplekken voor je squad zijn, waarbij het zaak is de situatie enigszins intelligent aan te pakken. Deze dekkingsposities zullen echter in veel gevallen kapotgemaakt kunnen worden, dus je squad is niet al te lang veilig op dezelfde plek.

Ook zal er multiplayer aanwezig zijn, met de standaard modi (deathmatch, team deathmatch en capture the flag) en enkele unieke online ervaringen. Zo zijn er de Human vs. Reborn en Siege speelmodi, waarbij waarbij teams de levels moeten proberen te veroveren terwijl ze ook vijanden gevangen moeten nemen.

IGN belooft in ieder geval om binnenkort dieper in te gaan op de game, en wij zullen je uiteraard op de hoogte houden. Bekijk de tamelijk coole eerste trailer van de game hier.