Nintendo ontkent Gamergate-referentie in nieuwe Paper Mario | Gamer.nl

Nintendo ontkent Gamergate-referentie in nieuwe Paper Mario | Gamer.nl

Nintendo ontkent dat het bedrijf grappen maakt over de Gamergate-treitercampagne tegen ontwikkelaar Zoe Quinn in de aankomende game Paper Mario: Color Splash. Dit nadat er screenshots van de game verschenen die daar naar hintten.

In de screenshots wordt op humoristische wijze melding gemaakt van 'Shufflegate'. Hoewel dit zonder context een verwijzing kan zijn naar Watergate, zorgt de bijbehorende tekst 'Five Fun Guys' ervoor dat veel gamers de connectie legden met Gamergate, inclusief slachtoffer Zoe Quinn zelf, die op Twitter liet weten: "Wat heb ik julie in vredesnaam aangedaan, Nintendo, dat julie grappen maken over mijn lijdensweg."

Nintendo ontkent dat de grappen in de game iets te maken hebben met de treitercampagnes uit 2014 en zegt dat de grappen in werkelijkheid een referentie zijn naar het Amerikaanse Watergate-schandaal uit de jaren 70. "We zijn vandaag op de hoogte gebracht dat twee grappen op een ongelukkige manier naast elkaar zijn gezet en miskend als een wrede verwijzing naar een online haat campagne. We willen bevestigen dat het nooit onze intentie is geweest om een de link te leggen."

Gamergate werd destijds in gang gezet door een blog van Quinn's ex-vriend. In deze blog beschuldigde hij Quinn ervan dat zij een relatie was begonnen met een journalist die over games schreef, om positieve recensies te krijgen voor haar game Depre ion Quest. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou