Het Generations-systeem werkt als volgt: bij het behalen van het hoogste level in Titanfall, krijgen spelers de keuze om alle behaalde ervaringspunten en unlocks op te geven en opnieuw te beginnen als een soldaat van de volgende generatie. Uit een bijgaand screenshot valt af te leiden dat spelers met elke generatie 10 procent meer ervaringspunten verdienen. De verzameling van Burn Cards, eenmalige perks, blijft behouden.

Verder vertelt FallenFusion over de tot nog toe onbekende spelmodus Pilot Hunter. In deze modus verdienen spelers alleen punten door menselijke spelers van het andere team te doden. De computergestuurde soldaten leveren geen punten meer op, maar verminderen wel de tijd voordat een nieuwe Titan verschijnt als zij worden neergeschoten.

Bovendien meldt de Reddit-gebruiker dat sommige maps geautomatiseerde Turrets bevatten, die alleen onklaar gemaakt kunnen worden als meerdere Titans hun vuurkracht bundelen. Deze geschuttorens zijn te veroveren door piloten die te voet gaan. Ook bevatten bepaalde maps kabelbanen om snel naar verschillende punten te kunnen komen.