Het meest besproken verhalenboek van de wereld, wat al meer dan 100 miljoen keer verkocht is en waarvan onlangs ook het eerste deel uit een drie delige filmserie uitgekomen is, krijgt ook nog een aantal games op haar gebaseerd. We hebben het hier over de Lord of the Rings boekenserie van fantasy schrijver JR Tolkien, waarin vertelt wordt over de jonge Hobbit Frodo die de opdracht heeft een ring vol duistere kracht naar haar smeedplaats te brengen om deze daar te vernietigen.

Net zoals in de boeken is er ook iets magisch aan de hand met de games die op het idee van Tolkien gebaseerd zijn. Zo zullen er drie verschillende developers met games komen over The Lord of the Rings. Sierra heeft namelijk de rechten om games te maken van de boeken, EA over de films en Riot Entertainment om te ontwikkelen over het epos voor mobiele telefoons en PDA's (palmtop PC's).It will feature an isometric graphics engine combined with an intuitive character interaction and combat control system to highlight this immersive, RPG-style game. This title is also scheduled for Q4 2002.

Vandaag kreeg de onbekende site GamersVoice van Universal Pictures een screenshot toegestuurd van Sierra's eerste game over de boeken, Fellowship of the Ring. De game zal zoals ook hierboven te lezen is eind 2002 te koop zijn voor Microsoft's Xbox, wat marketing technisch ook weer goed uit komt met het uitkomen van het tweede deel uit de film serie genaamd 'Two Towers'.