Scrapland is een behoorlijk uniek en origineel spel dat misschien nog het beste te omschrijven is als 'GTA in de toekomst'. Het spel speelt zich af in een mooi ontworpen futuristische wereld waarin geen levende ziel te bekennen is. De wereld van Scrapland wordt namelijk bevolkt door robots.

Als speler neem je in deze wereld de rol aan van D-Tritus, een robot die de mogelijkheid bezit de gedaante van andere robots aan te nemen. Vijftien verschillende vormen zal je in het spel kunnen aannemen, met elk verschillende eigenschappen die goed van pas kunnen komen.

Scrapland biedt de speler behoorlijk wat vrijheid. Slechts in het begin zal je even een linear pad moeten volgen, zodat je het spel onder de knie kunt krijgen, maar daarna kun je gaan en staan waar je zelf wilt. Je krijgt opdrachten aangeboden die je moet vervullen, kunt (vliegende) voertuigen besturen en de stad verkennen, noem het maar op.

Het spel zit boordevol rare karakters waarmee je een gesprek aan kunt knopen. De grafische stijl is uniek en is enkel te vergelijken met Metal Arms: Glitch in the System. Het spel zal behoorlijk wat humor bevatten en niemand minder dan American McGee is de executive producer van het spel. Hij zal onder andere voor de dialogen zorgen. Een aantal nieuwe screenshots is hier te bewonderen. Scrapland verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar voor PC en Xbox. Alvast één tip: hou dit spel in de gaten!