Een aantal maanden geleden werd er door neus en lippen door al gesproken over een nieuwe titel van de producer van culthit Rez. De beste man die ook verantwoordelijk is voor Space Channel 5 en SEGA Rally, gaat nu op avontuur met de DS in de vorm van een nieuwe puzzlegame genaamd Meteos. Waar het in de game op neer komt is dat je een meteorietenregen moet afweren door ze terug de ruimte in te ketsen.

Met de touchpen kun je de meteorieten verplaatsen en draaien. Wanneer je drie van dezelfde kleur aan elkaar koppelt, zullen deze terug de ruimte in vliegen. Dat is echter nog niet alles, want je dient ook zogenaamde rocket power te verzamelen waarmee je de meteorieten volledig uit de hemel kan schieten voordat ze weer terug komen. Zoals standaard het geval lijkt te zijn met DS titels, zal ook deze game WiFi multiplayer gaan bieden.

Naast Meteos, werkt men bij de studio van Rez producer Tetsuya Mizuguchi, ook aan Lumines voor de PSP. Ook dit lijkt een soort van puzzelgame te worden, alleen dan sterk gericht op geluid. De designer van Meteos is Masahiro Sakurai, de director van Kirby die zijn voormalige werkgever Hal Laboratories eind vorig jaar verliet.