Je zou haast vergeten dat er naast Grand Theft Auto: San Andreas, dit eindejaar nóg een misdaadgame op de Playstation 2 zal verschijnen. Team Soho werkt namelijk hard aan een opvolger op haar misdaadgame The Getaway, dat gekenmerkt werd door een lange ontwikkelcyclus met veel problemen, die ook in het eindproduct nog terug te vinden waren. Hoe lang we echter moesten wachten op het origineel, zo snel heeft men alweer een opvolger klaar staan.

The Getaway: Black Monday belooft de scherpe randjes van het origineel eraf geschaafd te hebben. Zo zou de wat houterige besturing nu een stuk vlotter moeten zijn. Verder is de typische Engelse sfeer behouden gebleven, waarbij men voor het verhaal en de humor enigszins inspiratie heeft geput uit Engelse misdaadfilms als Snatch en Lock Stock. Het spel zou een erg filmische sfeer moeten hebben waarbij je het verhaal vanuit het standpunt van drie verschillende karakters mag beleven.

Allemaal mooie woorden, maar de vraag is of The Getaway: Black Monday niet een heel klein beetje slecht getimed is. De tijd zal het uitwijzen, de nieuwe screenshots mogen er gelukkig best wezen.