Ontwikkelaar Cyanide Studios, bekend van Chaos League en Cycling Manager, heeft de officiële website gelanceerd van zijn actie-RPG Loki. Centraal in het spel staan vier verschillende mythologiën, namelijk de Noorse, de Griekse, de Egyptische en de Azteekse. Het personage dat je speelt, is gebaseerd op één van deze vier mythologiën en heeft eigenschappen die typerend zijn voor die mythologie. Zo is het Noorse personage een echte vechtersbaas, terwijl de Egyptische vechter op magie teert.

De verhaallijn verspreidt zich eveneens door deze vier mythologiën, wat veel verschillende omgevingen met zich meebrengt. Veel beroemde locaties uit de diverse mythologiën komen langs, waaronder de belegering van Troje en Ragnarok. Het spel biedt willekeurig gegenereerde omgevingen, wapens en objecten, zodat je niet één keer precies dezelfde spelervaring voorgeschoteld krijgt. Meer dan 100 verschillende monsters staan klaar om je te bevechten, in 'alle vormen en afmetingen', al zullen we dat wel niet letterlijk op moeten vatten.

Loki ziet eruit als een concurrent voor Titan Quest van THQ en zal in september van dit jaar op de markt komen. Focus Home Interactive is de uitgever die het spel naar Nederland zal brengen.