Scream-filmstudio richt gamebedrijf op | Gamer.nl

Scream-filmstudio richt gamebedrijf op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

TWC Games wil in samenwerking met externe partners games gaan maken van de filmlicenties van The Weinstein Company en Dimension Films. Zo bezitten deze bedrijven onder andere de rechten op Scream, Hellraiser, Halloween, Scary Movie en Children of the Corn. 

"De gamemarkt verandert heel snel", vertelt Bob Weinstein. "Dankzij de digitale platforms liggen er veel kansen voor het oprapen om ons publiek groter te maken middels meeslepende, kostenefficiënte en goede game-entertainment." Wat het eerste project wordt van TWC Games is nog onbekend.

The Weinstein Company

De gebroeders Weinstein richtten in 1979 de studio Miramax Films op en waren de eigenaar tot het productiebedrijf in 1993 werd gekocht door The Walt Disney Company. Bob en Harvey Weinstein hebben tot 2005 gewerkt als bazen van Miramax, in dat jaar richtten ze The Weinstein Company op. De meest recente films van TWC zijn onder andere Inglourious Basterds, The King's Speech en Nine.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou