De meeste RPG's spelen zich af in een fantasie wereld, meestal gesitueerd ergens in de Middeleeuwen met kastelen, zwaarden, pijlen en orks. Zo nu en dan verschijnen er echter ook RPG's die zich in de verre toekomst afspelen. Een goed voorbeeld hiervan is het ijzersterke FallOut en de RPG/Shooter combinaties System Shock en Deus Ex. Maar helaas houdt het daar zo'n beetje op.

Gelukkig heeft de onbekende, onafhankelijke Duitse ontwikkelaar Master Creating het touw in eigen handen genomen en begonnen aan haar eigen RPG die zich afspeelt in de toekomst. Onder de naam Restricted Area kunnen we een 2D RPG verwachten met de volgende features: Vier völlig verschiedene Charaktere, von denen jeder 30 verschiedene Fertigkeiten erlernen und ausbauen kann

Ein riesiges Waffenarsenal sowie unzählige kybernetische und biologische Implantate zur Verbesserung Ihrer Fähigkeiten

Exklusiver Soundtrack von international bekannten Science-Fiction Komponisten

Computergenerierter Levelaufbau und unendlich viele Subquests für lange anhaltenden Spielspass Men heeft reeds de officiële website voor je klaar staan al is de informatie nog vrij karig. Momenteel werken er negen mensen met man en macht aan het spel om het tegen het eind van dit jaar klaar te krijgen. Men is er al sinds 1999 mee bezig dus wie weet gaat dat nog lukken ook!