'Schrijvers The Witcher-serie hadden hekel aan de boeken en games'

'Schrijvers The Witcher-serie hadden hekel aan de boeken en games'

Volgens Beau DeMayo, een voormalige schrijver van de Netflix-serie The Witcher, hadden sommige schrijvers van de serie een hekel aan de games en boeken.

Dat claimde DeMayo in een vragensessie die via zijn Instagram-profiel werd gehouden (via IGN). Hij hield die vragensessie vanwege zijn rol als showrunner voor de aankomende serie X-Men '97. Hij meldde daarbij dat hij het belangrijk vindt dat iedereen in het productieteam een fan is van het bronmateriaal. Dit was op zijn vorige werkplekken schijnbaar niet altijd het geval.

"Ik heb aan shows gewerkt - voornamelijk The Witcher - waar sommige schrijvers een hekel hadden aan de boeken en games (en zelfs de spot dreven met het bronmateriaal). Dat levert alleen maar problemen op en is slecht voor het moraal. (...) Je moet het werk respecteren voordat je iets toe mag voegen aan het nalatenschap."

DeMayo was een coproducent van twee afleveringen uit het eerste seizoen van The Witcher en schreef tevens het script voor twee afleveringen verdeeld over de twee seizoenen. Hij noemde verder geen namen en het productieteam achter de serie heeft vooralsnog niet gereageerd op de beschuldigingen van DeMayo. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft echter meerdere malen het belang van de verhalen bij het maken van de serie benadrukt.

Het derde seizoen van The Witcher moet in de zomer van 2023 op Netflix verschijnen. Spin-off Blood Origin komt in december op de streamingdienst te staan. Eerder heeft CD Projekt Red aangekondigd aan een nieuwe The Witcher-trilogie te werken, alsmede twee losstaande games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ja, het lijkt echt wel standaard Karen gedrag

0

@coola Ok, maar om dan je collega's te kakken te zetten in plaats van je leidinggevenden... Vrij apart.

0
test

@coola Ik heb uit verhalen gehoord dat S2 toch wel behoorlijk veel afwijkt van het bronmateriaal. Al heb ik zowel de boeken niet gelezen, als S2 van de serie bekeken. Ik kom gewoon niet in deze setting, terwijl ik toch wel een behoorlijke fanaat ben van het genre zelf.

0
test

Het zou me niet verbazen gezien het resultaat.

0
test

@Heer Mida De serie hoeft voor mij geen oscar te winnen, maar ik vond het wel aangenaam kijkvertier.

0
test

@do365nic Erg vermakelijke serie inderdaad maar ik moest er wel even inkomen. De eerste twee afleveringen (toeval?) vond ik niet zo maar daarna werd steeds beter.

0
test

@do365nic De kwaliteit van een serie/film is niet gelijk aan het respect voor het bronmateriaal. Een (zeer) bekend voorbeeld is The Shining. De film van Stanley Kubrick lijkt totaal niet op het boek, laat staan in thematiek. Toch is de film van behoorlijke kwaliteit. House of the Dragon is dan bijvoorbeeld van hoge kwaliteit, en is verder ook zeer respectvol naar het bronmateriaal in de uitvoering. Dat is even voor mij het meest makkelijke voorbeeld om te noemen. Het hoeft ook niet altijd te gaan om het verhaal. Je zou zelfs hetzelfde kunnen zeggen over de Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, dat totaal niet lijkt op de toon van de boeken. Dit is simpelweg omdat de boeken niet te verfilmen zijn, niet zoals het is geschreven. Ook Dune zou je dan als voorbeeld hiervan kunnen noemen, de film uit 2021 is fantastisch zonder dat het erg op het boek lijkt. Eventjes een tikavontuurtje gehad hiero.

0

Aanbevolen voor jou