Schrijver Game of Thrones tevreden met nieuwe game | Gamer.nl

Schrijver Game of Thrones tevreden met nieuwe game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Martin laat weten de game te hebben getest en hij denkt dat veel van de fans blij zullen zijn met de game. Toch houdt hij er rekening mee dat niet iedereen de game even leuk zal vinden: "Je kan niet iedereen tevreden houden, maar daardoor moet je je niet te veel laten beïnvloeden", aldus Martin.

De schrijver hield een oogje in het zeil tijdens het ontwikkelproces van de game. Het verhaal is geschreven door de ontwikkelaar, maar Martin lette erop dat er geen onjuistheden in kwamen te staan. Cyanides role-playing game is gebaseerd op het eerste boek van de serie, A Game of Thrones. De speler loopt door de wereld van Westeros en krijgt daarbij het perspectief te zien van twee verschillende personages, Mors en Alester. Dit verhaal loopt parallel met de gebeurteni en uit het boek.

Cyanide heeft al eerder een op de boekenserie gebaseerde game ontwikkeld, A Game of Thrones: Genesis. Deze kwam in 2011 uit en het was een strategiegame. De RPG van A Game of Thrones komt op 15 mei uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou