Altijd al een piraat willen worden, maar kreeg je vroeger daar de kans niet voor? Anno 2004 zal het eindelijk mogelijk zijn. Atari heeft namelijk besloten dat er een beta-test komt voor Sid Meier's Pirates!

In Sid Meier's Pirates! neem je de rol aan van een piraat in de zeventiende eeuw. Voor je voeten liggen de Caribbiën en je doel is de meest gevreesde en gefortuneerde piraat van deze eilandengroep te worden. Je kunt handel drijven, andere schepen en havens plunderen, een crew bij elkaar zoeken, gevangen genomen worden en weer ontsnappen, zwaardvechten en de dochter van de gouveneur voor je zien te winnen door beter de dansen dan de andere aanwezigen op het feest. "In Pirates! you take the leading role of a Pirate Captain in the 17th century Caribbean amassing fortune and fame in an attempt to seize your rightful place as one of the most revered (and feared!) pirates in history. Test your skills as a sea captain exploring the high seas and exotic ports in a richly detailed 3D world. Overtake the enemy and seize valuable booty". Klinkt zo'n leventje als piraat je wel wat en heb je interesse om de game te beta-testen, dan ben je hier aan het juiste adres. De code om in te loggen is AVAST.

Sid Meier's Pirates wordt door Atari uitgegeven en zal op 16 november dit jaar uitkomen Een Xbox versie is ook in de maak, deze staat geplanned voor een wereldwijde release in het voorjaar van 2005.