Scholen in het Verenigd Koninkrijk gebruiken GTA voor lessen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De politie van Merseyside en medewerkers van organisatie 'Support After Murder en Manslaughter' leiden se ies waarin kinderen met een leeftijd van negen tot elf jaar beelden categoriseren. De beelden die getoond worden komen uit Grand Theft Auto, The Itchy & Scratchy Show (uit de animatieserie The Simpons) en het echte leven. Door de kinderen het gedrag in de beelden te laten categoriseren in 'goed', 'slecht' en 'fictie' hopen de betrokken organisaties aan de kinderen duidelijk te maken wat er wel en niet kan in de samenleving.

Vanwege de positieve reacties breidt het initiatief zich op het einde van het jaar uit naar Lancashire. De leraren die betrokken waren bij de se ies vonden het een groot succes.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou