Adventure games zijn niet zo populair meer als vroeger, en dat is best jammer want het was altijd lachen gieren en nadenken.

Een grote topper in het adventure genre is natuurlijk Myst, van deze titel zijn er 5 miljoen verkocht. Niet weinig natuurlijk, en de fans schreeuwde voor een opvolger, en die kwam er genaamd Riven. Dit jaar komt Myst3:Exile uit, mooie tijden natuurlijk voor de adventure/puzzle fans.

De Myst serie is iedergeval de grootste en meest succesvolle serie die er te krijgen is. Project 3 interactive gaat binnekort Schizm uitgeven. Deze titel ziet er zeer belovend uit en is een goede concurrent voor Myst3. Het verschil in grote is er iedergeval wel, Schizm is maarliefst 10 Gigabyte(!) groot en komt daarom ook op DVD uit.

De graphics mogen er iedergeval wezen zoals je ziet. Er zijn gister 2 demo trailers uitgekomen. Ik heb deze twee trailers net gedownload. In deze trailers zie je veel ingame momenten, omgevingen en een aantal puzzels. Al dit is prachtig afgewerkt, ik ben nu alleen nog benieuwd naar de Gameplay die je kan verwachten. De "feel" bij een adventure game is zeer belangrijk.

Nog even wachten dus op Schizm, lang genoeg om de twee trailers te downloaden van de officele Project3 site. Important !!. The graphic quality in the final game will be much better than in these 2 demo's. Grote uitspraak als je het mij vraagt, de game ziet er al fantastische uit en ben daarom ook zeer benieuwd hoe mooier het nog kan worden. Misschien support voor GeForce3? We zullen het over een tijdje zien.