Schikking tussen Cyberpunk 2077-makers en investeerders goedgekeurd

Schikking tussen Cyberpunk 2077-makers en investeerders goedgekeurd

De schikking van 1,85 miljoen dollar die CD Projekt Red met investeerders wilde maken vanwege Cyberpunk 2077, is officieel goedgekeurd.

Eind 2020 klaagden verschillende investeerders van CD Projekt Red de ontwikkelaar aan. De uitgever zou niet eerlijk zijn geweest over de staat van het toen net uitgekomen Cyberpunk 2077 op Xbox- en PlayStation-consoles. 

Op release was er veel kritiek over de staat van de game, waar veel bugs en grafische oneffenheden in merkbaar waren. De game werd kort na release zelfs tijdelijk van de PlayStation Store gehaald. In de loop van 2021 werden de verschillende aanklachten van de investeerders samengevoegd.

CD Projekt Red wilde tot een schikking komen, zo werd in 2021 al aangekondigd, en die is nu goedgekeurd door de rechter. Iedereen die in 2020 in aandelen van de ontwikkelaar heeft gehandeld maakt kans om een deel van de 1,85 miljoen dollar te ontvangen - het gaat om ongeveer 0,49 dollar per aandeel. 

Overigens is de beoogde schade voor investeerders in totaal zo'n 11 miljoen dollar - CD Projekt Red hoeft dus maar zo'n 16,8 procent van dan bedrag uit te betalen. Op 1 juni is er nog wel een laatste hoorzitting waarin alles besproken wordt, maar het is onwaarschijnlijk dat er iets verandert.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laatst in een aanbieding gekocht, paar uur gespeeld en wat een slecht spel is dit zeg. De zogenaamd verschillende backstories zijn heel matig uitgewerkt, irritante random gebeurtenissen op straat, oninteressante missies, absurd slecht uitgewerkt autorijden, middelmatige schietactie, etc etc etc. Absolute miskoop van het (vorige) jaar.

0
test

@Agent 4125 Ik vond het begin super, de sfeer was ongeevenaard. Maar uiteindelijk begon ik mij ook bijzonder te vervelen inderdaad. Het voelt allemaal als decor aan, niets meer dan dat. Jammer, maar ik vond de ervaring ook niet zo slecht dat ik niet de hoop heb dat een vervolg beter kan worden!

0
test

@MichelMusters Allemaal decor, dat is goed gezegd. De stad als zogenaamde ster van de game, die maakte inderdaad wel even indruk ja. Zo zonde dat werkelijk al het andere aan deze game mediocre tot slecht was. Ik had deze 35 euro beter in een vijver kunnen gooien, dan had ik nog een mooi kringetje gezien. Voor een eventuele tweede game ben ik vooralsnog zeer sceptisch.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou