Schikking in rechtszaak Activision vs. Infinity Ward-oprichters | Gamer.nl

Schikking in rechtszaak Activision vs. Infinity Ward-oprichters | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Details over de schikking die is getroffen, zijn niet bekendgemaakt. Het is niet zeker of dit nog zal gebeuren; mogelijk is in de overeenkomst vastgelegd dat over de precieze toedracht niet gesproken mag worden. Fritz liet in een latere tweet wel weten dat Jason West glimlachend in de rechtszaal zat. Activision zei later in een statement dat de schikking geen significante impact zal hebben op de financiële resultaten in dit fiscale jaar.

Andere aanklachten

Ook de aanklacht van de veertig andere voormalige Infinity Ward-medewerkers is ingetrokken. Eerder had Activision hen al meer dan veertig miljoen dollar uitgekeerd en kwam het bedrijf tot een schikking met uitgever Electronic Arts. Zowel Zampella/West als de overige ex-werknemers van Infinity Ward hadden Activision aangeklaagd wegens onbetaalde bonu en voor de Modern Warfare-serie.   


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou