Privates is een twin-stick platform-shooter die zich afspeelt rond de schaamstreek van mensen. De speler bestuurt soldaatjes met condooms op hun hoofd in plaats van helmen en moet daarmee de verschillende soorten bacteriën die tussen het schaamhaar en in de holtes leven, vernietigen. "We verkennen een aantal behoorlijk unieke spelomgevingen en thema's. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet kan voorstellen dat je ooit zoiets gespeeld hebt", zegt Dan Marshall, de oprichter van Zombie Cow Studios. Privates belooft volledige 3D-omgevingen, een grappig volledig ingesproken script en een geschifte soundtrack. "En je weet het niet: je zou zomaar iets handigs kunnen leren over je benedenafdeling", grapt Zombie Cow in zijn persbericht.

De ontwikkeling van Privates wordt mede gefinancierd door de Britse tv-zender Channel 4 en het spel zal deze zomer gratis te downloaden zijn van de website van E4, het jongerenkanaal van Channel 4. "Channel 4 was geweldig omdat ze ons veel geld gaven en stil bleven, ongeacht hoe ranzig en verwerpelijk de inhoud werd. Het ging heel goed", ligt Marshall de samenwerking toe. De game zal ergens dit jaar gratis te downloaden zijn van de websites van E4 en Channel 4. De Xbox 360-versie zal naar verwachting wel een klein bedrag kosten.

Time Gentlemen, Please!

Zombie Cow is een onafhankelijke ontwikkelaar die zich al enkele keren in de kijker wist te spelen met de humoristische adventuregames Time Gentleman, Please en Ben There, Dan That. Deze laatste game is gratis te downloaden vanaf de website van de makers. Time Gentlemen is voor een paar euro te koop via Steam.