In de PROG4MER League worden vier games gespeeld, te weten Fifa 12 (PS3), Starcraft 2 (PC), League of Legends (PC) en iRacing (PC). Deelnemers moeten zich via online speelsessies kwalificeren voor de League. Dit kan via vier verschillende kwalificatietoernooien, die op vier tijdstippen voor alle games tegelijkertijd gehouden worden. De precieze datums hiervoor zijn zondag 5 augustus, woensdag 8 augustus, vrijdag 17 augustus en dinsdag 21 augustus.

De inschrijvingen voor de kwalificaties beginnen vijf dagen voor de start van het specifieke toernooi. Inschrijvingen verlopen via de PROG4MER website. Gamers mogen op elk van de vier dagen proberen zich voor de League te kwalificeren en kunnen dus maximaal vier pogingen doen. Er is plek voor acht spelers en/of teams per toernooi.

Gamers die zich hebben gekwalificeerd, nemen het daarna tegen elkaar op in de League, die start in de eerste week van september. De acht teams en/of spelers spelen elke week online één wedstrijd. Na deze wedstrijden gaan de vier hoogst geklasseerde spelers en/of teams door naar de finales. Die laatste wedstrijden vinden wel offline plaats. Meer informatie is te vinden op de website van PROG4MER.