Schafer wil nog steeds een triple-A titel maken | Gamer.nl

Schafer wil nog steeds een triple-A titel maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik wil nog steeds graag grote fantasiewerelden maken en ik denk dat we nog een groot spel doen. We zijn hier zelfs aanwezig bij het DICE(-evenement) om een best groot spel te pitchen", aldus Schafer, die aangeeft dat daar genoeg mankracht voor is binnen zijn studio Double Fine Productions. "We hebben vier teams en als we er daar twee van bij elkaar zetten, hebben we een team ter grootte van het aantal waarmee we Psychonauts of Brütal Legend maakten."

Schafer geeft anderzijds aan dat het maken van zulke grote spellen niet makkelijk is: "Het is enorm stre vol. Je trekt je haren uit je hoofd. Je ziet je familie niet. Je maakt veel vijanden om iets voor elkaar te krijgen." Toch vind hij het leuk om te doen. "Dan denk je aan een game als Brütal Legend - een wereld maken en al die personages... Het is leuk om zoiets groots te maken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou