Pro Evolution Soccer wordt door menig voetbal liefhebber beschouwd als de meest geslaagde nabootsing van de populaire balsport. Vreemd is het dan ook dat ontwikkelaar Konami de serie de afgelopen jaren niet uitgebracht heeft voor de Gamecube en Wii. Hier komt echter snel verandering in. Vanaf 28 maart ligt de Wii-versie van Pro Evolution Soccer 2008 namelijk in de winkels. Deze versie verschilt behoorlijk van de andere versie's. Zo is de besturing volledig op de schop gegaan: de game maakt veel gebruik van de bewegingssensor. Volgens de makers zal dit resulteren in een nog intensere ervaring, waarin de speler nóg meer controle over zijn spelers heeft.

Naast de ietwat andere manier van spelen zal de Wii-versie ook een aantal nieuwe modi bevatten, zoals de Champions Road. In deze modus speel je wedstrijden tegen teams over de hele wereld, dien je kleine opdrachtjes te volbrengen en krijgt je meer ervaringspunten naar mate je meer wint. Langzamerhand wordt je elftal steeds sterker waardoor je uiteindelijke doel, aan het hoofd staan van een heus droomteam, wat dichter bij de realiteit komt.

Ook is het mogelijk een team van zelf ontworpen Mii's te maken. Wanneer je wedstrijden met dit collectief speelt, zullen je vorderingen opgeslagen worden op de Wii-Mote, waardoor je nu ook met de behaalde resultaten bij een vriend kunt patsen. Heb je echter geen vrienden, maar is je Wii wel verbonden met het internet, dan kun je de vorderingen ook online vergelijken. Het is in Pro Evolution Soccer 2008 daarnaast ook mogelijk om via WiFi tegen elkaar te spelen.