Saoedi-Arabië verhoogt totaal aantal aandelen in Nintendo

Saoedi-Arabië verhoogt totaal aantal aandelen in Nintendo

Het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië heeft meer aandelen in Nintendo gekocht - het bezit nu 7,08 procent van het bedrijf.

Dat meldt Trading View. Afgelopen mei kocht het PIF voor het eerst aandelen in Nintendo. Het had toen 5,01 procent van alle aandelen in handen. Vorige maand werd dat totaal naar 6,07 verhoogd en nu staat de teller dus op 7,08 procent.

Het Public Investment Fund is in het leven geroepen om in een grote diversiteit aan bedrijven te investeren om Saoedi-Arabië zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. Gezien de problemen in het land omtrent menselijke rechten, worden de investeringen die Saoedi-Arabië in Westerse bedrijven doet vaak als controversieel gezien. Hoewel beursgenoteerde bedrijven niet kunnen bepalen wie hun aandelen koopt, gaat daardoor een deel van de winst die een bedrijf maakt naar het land.

Saoedi-Arabië investeert via het Public Investment Fund in een grote verscheidenheid aan bedrijven, waaronder binnen de game-industrie. Eerder investeerde men al in Activision-Blizzard, EA, Take Two, Capcom, Nexon en SNK. Van het laatstgenoemde bedrijf - bekend van games als Fatal Fury, King of Fighters en Metal Slug - heeft men inmiddels 96 procent in handen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weer niet zo goed wat ik hiervan moet vinden.

0
test

@Mmo-veteran ik ben vooral benieuwd wat Sony hiervan gaat vinden.. die bemoeien zich overal mee. Haha.. nee alle gekheid op een stokje.. Ik betwijfel heel erg of Nintendo hier heel happy mee is. Maar zo te lezen kunnen ze er weinig aan doen.

0
test

@kleinekoosjer Nee inderdaad. Er is niks aan te doen. In die landen is nu eenmaal veel geld en die investeren ze in veel westerse landen. Kijk ook naar het voetbal enzo.

0
test

@kleinekoosjer Dit is inderdaad nou eenmaal het risico van een beursgenoteerd bedrijf, iedere idioot kan aandelen kopen.

0

Aanbevolen voor jou