Nieuws
Nintendo Logo

Saoedi-Arabië heeft meer Nintendo-aandelen gekocht

Van 5,01 procent naar 6 procent van alle aandelen

Geschreven door Michel Musters op
Saoedi-Arabië heeft via het Public Investment Fund de hoeveelheid Nintendo-aandelen die het in bezit heeft verhoogd naar 6 procent.

Dat meldt Reuters. Vorig jaar bleek al dat het land 5,01 procent van alle aandelen van Nintendo in handen had, waarmee het de op vier na grootste aandeelhouder van het Japanse bedrijf werd. Inmiddels heeft men dus 6 procent in handen.

Het Public Investment Fund is in het leven geroepen om in een grote diversiteit aan bedrijven te investeren om Saoedi-Arabië zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. 

Gezien de problemen in het land omtrent menselijke rechten, worden de investeringen die Saoedi-Arabië in Westerse bedrijven doet vaak als controversieel gezien. Hoewel beursgenoteerde bedrijven niet kunnen bepalen wie hun aandelen koopt, gaat daardoor een deel van alle winst die een bedrijf maakt naar het land.

Nintendo is niet het enige gamebedrijf waar Saoedi-Arabië aandelen in het bezit van heeft. Men heeft ook aandelen in het bezit van gamebedrijven als EA, Take-Two, Capcom, Koei Tecmo, Activision Blizzard, Nexon, Embracer Group en SNK.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameverjaardagen die je oud laten voelen - Bonuslevel Verticale plaatsing PlayStation5 toch niet schadelijk
0

Reacties op: Saoedi-Arabië heeft meer Nintendo-aandelen gekocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.