Saoedi-Arabië heeft meer Nintendo-aandelen gekocht

Saoedi-Arabië heeft meer Nintendo-aandelen gekocht

Saoedi-Arabië heeft via het Public Investment Fund de hoeveelheid Nintendo-aandelen die het in bezit heeft verhoogd naar 6 procent.

Dat meldt Reuters. Vorig jaar bleek al dat het land 5,01 procent van alle aandelen van Nintendo in handen had, waarmee het de op vier na grootste aandeelhouder van het Japanse bedrijf werd. Inmiddels heeft men dus 6 procent in handen.

Het Public Investment Fund is in het leven geroepen om in een grote diversiteit aan bedrijven te investeren om Saoedi-Arabië zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. 

Gezien de problemen in het land omtrent menselijke rechten, worden de investeringen die Saoedi-Arabië in Westerse bedrijven doet vaak als controversieel gezien. Hoewel beursgenoteerde bedrijven niet kunnen bepalen wie hun aandelen koopt, gaat daardoor een deel van alle winst die een bedrijf maakt naar het land.

Nintendo is niet het enige gamebedrijf waar Saoedi-Arabië aandelen in het bezit van heeft. Men heeft ook aandelen in het bezit van gamebedrijven als EA, Take-Two, Capcom, Koei Tecmo, Activision Blizzard, Nexon, Embracer Group en SNK.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou