Saoedi-Arabië heeft 5,01 procent aan Nintendo-aandelen gekocht

Saoedi-Arabië heeft 5,01 procent aan Nintendo-aandelen gekocht

Via het Public Investment Fund heeft Saoedi-Arabië 5,01 procent van alle aandelen van Nintendo in handen gekregen.

Dat meldt Bloomberg. Daarmee wordt het land de vier na grootste aandeelhouder van het Japanse bedrijf. De aankoop is met het oog op investeren gedaan.

Het Public Investment Fund is in het leven geroepen om in een grote diversiteit aan bedrijven te investeren om Saoedi-Arabië zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. Gezien de problemen in het land omtrent menselijke rechten, worden de investeringen die Saoedi-Arabië in Westerse bedrijven doet vaak als controversieel gezien. Hoewel beursgenoteerde bedrijven niet kunnen bepalen wie hun aandelen koopt, gaat daardoor een deel van alle winst die een bedrijf maakt naar het land.

Saoedi-Arabië investeert via het Public Investment Fund in een grote verscheidenheid aan bedrijven, waaronder binnen de game-industrie. Eerder investeerde men al in Activision-Blizzard, EA, Take Two, Capcom, Nexon en SNK. Van het laatstgenoemde bedrijf - bekend van games als Fatal Fury, King of Fighters en Metal Slug - heeft men inmiddels 96 procent in handen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Krijgen we nu princes peach met boerka ?

0

Zo lang ze geen invloed hebben in de producten zie ik niet in waarom niet

0

Aanbevolen voor jou