Uitgeverij Sanoma Men's Magazines (SMM) heeft de internetsite Gamer.nl overgenomen van oprichter en eigenaar Jimmy van der Have. Gamer.nl is de toonaangevende community voor game liefhebbers in de Benelux.

Gamer.nl is dé bron voor gaming content, reports, tests en het allerlaatste nieuws. Gaming kent een steeds stijgende belangstelling en heeft vooral op internet groeipotentieel. Het leeuwendeel van de gamers is man. De gemiddelde leeftijd bedraagt 29. Oprichter Jimmy van der Have blijft verbonden aan Gamer. Hij zal zich bij SMM ook met online produktontwikkeling gaan bezighouden. Met de overname verwerft SMM een kernpositie in een segment waar SMM nog niet vertegenwoordigd was.

SMM is met een serie succesvolle websites, waaronder AutoWeek.nl en de Playboy Cyberclub, en 23 titels de grootste uitgever in Nederland met de focus op mannen. De titelsites van SMM vertoonden in 2005 een 50% stijging tot 40 miljoen pageviews per maand.

Algemeen directeur Auke Visser van SMM: “Internet is een focuspunt binnen onze meerjarenaanpak. Hoewel de meeste inkomsten vooralsnog uit tijdschriften komen bouwen we ons belang op internet uit. Recente voorbeelden zijn het 24-uurs Web-TV kanaal Wheelztv.nl, Botenbank.nl, de acquisitie van F1-site Racefreaks.nl, ons weblognetwerk en online trainingsprogramma XSport. Met Gamer.nl voegen we een succesformule aan ons portfolio toe”.

Jimmy van der Have: “Dankzij voordelen zoals schaalgrootte, toegang tot marketingkanalen en adverteerders ontstaan nieuwe mogelijkheden om onze positie verder te versterken. In de overname zien wij ook een signaal dat gaming is uitgegroeid tot een mainstream en geaccepteerd onderdeel van moderne lifestyle. Wij zien in SMM, hun crossmediale ambities en daadkracht de ideale partij”.