De Amerikaanse zender Spike TV hield gisteren de tweede editie van de Video Game Awards 2004, een evenement wat men graag vergelijkt met de gameversie van de Oscar uitreiking. Enige verschil is dat bij Spike TV het publiek zelf mag stemmen op de genomineerde games, met vaak enigszins voorspelbare uitslagen tot gevolg.

Grote winnaar was gisteren Rockstar's gangstergame Grand Theft Auto: San Andreas, dat er met vier awards, zijnde 'Game of the Year', 'Best Performance By A Human', 'Best Action Game' en 'Best Soundtrack', vandoor ging. Beste PC game was Half-Life 2, de titel beste First Person Shooter ging naar Halo 2, Fable was de beste RPG en Burnout 3 kwam als beste racegame uit de bus. Geen opvallende namen dus, de volledige lijst is hier te bezichtigen.

Tijdens de Spike TV uitzending werden trouwens ook nog een aantal nieuwe games voor het eerst vertoond. Zo liet EA de eerste gerenderde footage uit The Godfather zien, waarin we een virtuele Don Corleone zagen met de stem van wijlen Marlon Brando, rechtstreeks uit de film. The Godfather verschijnt in de herfst van 2005, verder is het enkel gissen wat voor een spel het precies gaat worden. Verder werden ook de PSP titel Need for Speed Underground: Rivals en Midway's Grand Theft Auto-achtige game Fear & Respect, vertoond.