Samsung toont virtual reality-bril Gear VR | Gamer.nl

Samsung toont virtual reality-bril Gear VR | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het apparaat is gemaakt in samenwerking met Oculus, bekend van de gamebril Oculus Rift. De bril komt los voor 199 euro in de winkels te liggen en met speciale controller voor 249 euro.

De Gear VR is een acce oire voor de Galaxy Note 4, die in de bril wordt geschoven. Het HD-scherm van de telefoon toont dan twee beelden naast elkaar, die overkomen op de drager als één 3d-beeld. De Galaxy Note 4 kost als los toestel 799 euro.

Samsung belooft met Gear VR onder meer "volledig 360-graden 3d-video" en indrukwekkendere games. De bril werkt volledig draadloos en hoeft dus niet aan een computer of stopcontact te worden gehangen. Volgens Samsung is de ervaring met Gear VR hetzelfde als op 2 meter afstand van een 175 inch display zitten.

Verdere details over de bril ontbreken nog. Samsung belooft dat het apparaat dit jaar nog verschijnt, al is niet duidelijk of dit wereldwijd het geval zal zijn. Ook is onbekend of de Gear VR zal werken met andere smartphones dan de Note 4, en wat voor applicaties de bril zullen ondersteunen.

Samsung Gear VR

Door: NUtech.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou