Samsung lanceert gamestreamingdienst voor smartphones

Samsung lanceert gamestreamingdienst voor smartphones

Samsung lanceert de gamestreamingdienst href="https://news.samsung.com/global/take-pc-power-in-your-pocket-and-stream-games-with-playgalaxy-link" rel="noopener noreferrer" target="_blank">PlayGalaxy Link</a>voor de Galaxy Note 10. Met de dienst kunnen Note 10-bezitters pc-games naar hun telefoon streamen.

Hiervoor is wel een eigen game-pc benodigd, waarop gebruikers software installeren en verbinden met de PlayGalaxy Link-applicatie op een Note 10. De pc, waarop games gedraaid worden, streamt direct naar de telefoon. Volgens Samsung is de dienst geoptimaliseerd voor mobiele netwerken en moet een variabele framerate ervoor zorgen dat PlayGalaxy ook werkt met een slechte verbinding. Verder ondersteunt Samsung ‘alle grote videokaartfabrikanten’ en bluetoothcontrollers als de Dualshock 4.

Samsung is uiteraard niet de eerste partij die een dergelijke dienst lanceert. Zo is Steam Link een vergelijkbare manier om pc-games te streamen naar andere apparaten, zoals smartphones en televisies. Het grootste verschil is dat PlayGalaxy momenteel exclusief beschikbaar is voor de Galaxy Note 10 en 10+, waarna de dienst in december wordt uitgerold naar de Galaxy Fold, Galaxy S9, Galaxy Note 9, en Galaxy A90.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

S9 wel maar S10 niet? Dat lijkt me sterk Edit: samsungs artikel net gelezen, de dienst is ook al beschikbaar voor S10!

0
test

Ik game liever op mn 55 inch tv dan het leed wat een smartphone heet. Ik vind het scherm van de Switch al aan de kleine kant..

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ja want er bestaan gelukkig geen handhelds, laptops en computers met een kleiner (beeld)scherm dan een televisie. Wie zou daar nou op graag op gamen he???..

0

Aanbevolen voor jou