Samenwerking Nintendo en Nvidia gaat 'twee decennia' mee | Gamer.nl

Samenwerking Nintendo en Nvidia gaat 'twee decennia' mee | Gamer.nl

Nvidia maakt de architectuur van de Nintendo Switch, en het bedrijf verwacht dan ook een samenwerking van "twee decennia".

Dat meldt CEO Jen-Hsun Huang in een meeting met aandeelhouders over de groei in het gamesgedeelte van het bedrijf. "Nintendo heeft daar zeker aan bijgedragen. Zoals je weet blijft Nintendo vaak bij dezelfde architectuur voor hun systemen. We hebben nu al zo'n twee jaar met ze samengewerkt."


"In totaal zijn er al honderden jaren in de ontwikkeling van deze ongelooflijke console gegaan", vervolgt Huang. "Ik geloof echt dat wanneer iedereen het ziet en ervan geniet, ze er van achterover slaan. Je hebt nog nooit met zoiets gespeeld. En hun merk en franchise zijn geweldig. We gaan een relatie aan die waarschijnlijk twee decennia meegaat en daar ben ik erg enthousiast over."

De Switch werd vorige maand onthuld. De console is een draagbaar scherm dat ook in een 'base' kan worden gekoppeld om op de televisie verder te spelen. Het apparaat moet in maart 2017 uitkomen. In januari 2017 onthult Nintendo tijdens een evenement in Japan de games die in ontwikkeling zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou