Nieuws
Super Smash Bros Ultimate

Sakurai: 'Smash Bros. is voor mij altijd speciaal'

Bedenker van Smash-franchise over Smash Ultimate

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Bedenker en producer van de Smash Bros.-franchise, Masahiro Sakurai, zegt in een interview verbaasd te zijn over de acceptatie van fans van Super Smash Bros. Ultimate. Daarnaast licht hij uit hoe het proces verliep met het implementeren van verschillende modi en personages in de aankomende game.

Masahiro Sakurai is één van de bedenkers en producer van de Super Smash Bros.-games. In een interview met Game Informer legt Sakurai uit hoe het proces verliep in het maken van de aankomende game voor de Nintendo Switch. In het interview geeft Sakurai onder andere aan vanaf het begin alle personages erin te willen verwerken.

"Met het maken van de game werkte ik samen met het team dat ook verantwoordelijk was voor het maken van Super Smash Bros. voor de Wii U en Nintendo 3DS. In dat proces waren wij in staat om al een groot aantal personages erin te verwerken. Daarom dacht ik: als we net iets harder werken, zijn we in staat om alle bestaande personages in de nieuwe game te verwerken. Dus dat is waar wij voor zijn gegaan", aldus Sakurai.

Daarnaast geeft Sakurai aan dat fans mogelijk teleurgesteld konden worden indien hun favoriete personages niet terugkeren in de nieuwe game. Met het oog om dit gevoel bij spelers te voorkomen werd gekozen om er hard voor te werken om dit mogelijk te maken.

Smash Ultimate

Bij de vraag of Smash Ultimate van speciale waarde is voor de producer, zei Sakurai dat de nieuwste game niet meer speciaal is dan andere Smash-games. "De franchise is zeker speciaal voor mij, maar deze specifieke titel is niet specialer dan de rest."

Bij het toevoegen van nieuwe personages geeft Sakurai aan dat de personages in kwestie al vroeg in het proces worden beslist. Sakurai zegt dan ook dat er tijdens het proces geen personages worden toegevoegd of verwijderd. Daarmee zegt hij ook verbaasd te zijn over de acceptatie van fans over de game in verband met het onthullen van nieuwe informatie over de game.

Deze acceptatie is ook terug te zien in de onthulling van nieuwe personages, in het bijzonder Piranha Plant. "Ik vind het belangrijk dat je als game een goede balans creëert. Eerder brachten wij Mr. Game & Watch, R.O.B. en Duck Hunt-Duo naar buiten, wat voorbeelden zijn van personages die buiten de algemene verwachtingen liggen van mensen. Als wij er echter voor kiezen om alleen typische 'heldhaftige' personages te introduceren, dan is er weinig verschil en blijft het niet lang interessant, toch?"

Super Smash Bros. Ultimate

Bij het ontwikkelen van de Spirits-modus zegt Sakurai dat er niet genoeg mankracht was om voor elk personage aparte modellen te maken, maar er was wel de ambitie om een singleplayer-modus te maken die leuk is om te spelen zonder repetitief over te komen. Daarom werd gekozen om bestaande personages te verwerken in de modellen die al bestonden en de gevechten met die personages te simuleren.

Tevens prijst Sakurai Satoru Iwata voor zijn beslissing om een team samen te stellen waarin Sakurai als producer centraal stond. Deze beslissing werd gemaakt nadat Sakurai HAL Laboratories verliet, waarna er vanuit werd gegaan dat het huidige bedrijf de game ging ontwikkelen. Echter koos Iwata ervoor om Sakurai, ondanks zijn vertrek, aan te stellen als producer voor de nieuwe Smash-game. "Zonder die beslissing konden wij hoogstwaarschijnlijk Smash Ultimate niet uitbrengen in de staat zoals het nu is."

Super Smash Bros. Ultimate

Met de vraag of Smash Ultimate de laatste game wordt in de franchise, zegt Sakurai dat hij bij elke Smash-game de gedachte heeft dat het de laatste gaat worden. Daarmee geeft hij aan dat hij niet kan bevestigen, noch ontkennen of dit de laatste game wordt van de franchise.

Eerder brachten wij een preview uit van Super Smash Bros. Ultimate waarin het werd geprezen om zijn hoeveelheid content en opgepoetste graphics.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december exclusief voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Go-achtige World of Warcraft-game in ontwikkeling Shadow of the Tomb Raider in ontwikkeling voor Mac en Linux
9

Reacties op: Sakurai: 'Smash Bros. is voor mij altijd speciaal'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 22 november 2018 11:33
  Ik vond deel 1 en Melee echt fantastisch, echt veel uren in gestopt en met broer en vrienden veel plezier mee gehad. Maar daarna verloor de serie echter mijn interesse. Het probeerde veel nieuws te doen en dit deed het ook, maar voor mij bleef het toch altijd wat aanvoelen als dezelfde game.

  Deze schaf ik dan ook niet aan voor de volle pont. Wellicht wanneer hij wat afgeprijsd is, en dan eigenlijk alleen voor de online optie gezien ik niemand meer ken die dit met mij gaat spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 22 november 2018 11:48
  @Dokter Caspari Je kan helaas lang wachten voordat hij is afgeprijsd, Nintendo staat niet echt bekend om het afprijzen van hun games. Legend Of Zelda - Breath Of The Wild is ook nog 60,- en deze kwam in 3 maart 2017 uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 22 november 2018 13:32
  @Paxopoxo Was laatst 30 euro bij de Intertoys. Overigens zal er vast wel weer een Nintendo Select lijn uitkomen, ooit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 22 november 2018 13:47
  @Quintex Hier heb ik niet veel aan sorry, "Was laatst x euro bij x winkel". Op de site van Intertoys staat gewoon doodleuk € 64,99. Bij kieskeurig is de laagste prijs € 59,95. En bij mijn plaatselijke Game winkel en Media Markt zijn ze ook gewoon rond de 60 euro.

  Je kan natuurlijk altijd een plaatselijke actie hebben, op Marktplaats ofzo zoeken of een tweedehands copy kopen bij een Gamemania ofzo. Maar feit is dat de richtlijn nog steeds rond de € 60 is. Terwijl 23 februari 2017 Nier: Automata uit is gekomen voor PS4 en je deze voor €30 kan vinden op Kierkeurig. Dus 50% goedkoper

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 22 november 2018 14:07
  @Paxopoxo Een alternatief voor Kieskeurig is Budgetgaming. Laat daar nou die actie zijn gedeeld, waar (weliswaar voor één dag) Zelda landelijk 30 euro was. Is dus geen plaatselijke actie, en was inderdaad dan ook niet te vinden bij GM en MM.

  Bedoel er meer mee te zeggen dat de laatste tijd Nintendo spellen veel acties mee maken, kijk maar naar de 3 voor 100 / 70 euro bij Amazon.de óf Pokémon Let's Go voor 35 euro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Paxopoxo

  • 22 november 2018 14:14
  @Quintex Hmmm… A world is opening for me haha. Bij mij in de winkel straat, zal ik maar zeggen, kon ik dit niet vinden. Ik ga je advies volgen en deze site in de gaten houden. In plaats van inderdaad GM of MM wat andere bekendere verkopers. Nu zie ik nog weinig verschil want Zelda is alsnog rond de 60 euro, maar misschien komt Pokemon: Let's Go Eevee! voor een mooie prijs langs want dan zal ik hem wel halen, vind het niet echt 60 euro waard voor Pokémon GO geïnspireerde Switch game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 22 november 2018 16:54
  @Paxopoxo Houd Amazon.de in de gaten! Anders kan je altijd nog hem dit weekend bestellen bij Wehkamp voor 50 euri.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • controvi

  • 22 november 2018 12:16
  Ik heb de limited edition gepreorderd en ik kan niet wachten.
  Als ik alleen al hoor wat Zero (de beste smash player ter wereld) verteld over de game dan wil ik het vandaag nog spelen.

  Ik sta klaar voor honderden uren knokken dat kan ik je wel vertellen

  PS. melee heb ik vorige maand weer voor de dag gehaald om weer in te komen XD
  Speel het bijna iedere dag weer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKerkhof

  • 22 november 2018 12:41
  Grappig dat Piranha Plant nog zo'n verbaasde reactie opleverde. Ik vind dat juist echt een geniale toevoeging, juist vanwege de verrassingsfactor. En zoals het er op het eerste oog uitziet hebben ze er ook nog een supertof personage van gemaakt qua aanvallen en speelstijl. Mogen ze altijd wel doen wat mij betreft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.