Sakurai: 'Smash Bros. is voor mij altijd speciaal' | Gamer.nl

Sakurai: 'Smash Bros. is voor mij altijd speciaal' | Gamer.nl

Bedenker en producer van de Smash Bros.-franchise, Masahiro Sakurai, zegt in een interview verbaasd te zijn over de acceptatie van fans van Super Smash Bros. Ultimate. Daarnaast licht hij uit hoe het proces verliep met het implementeren van verschillende modi en personages in de aankomende game.

Masahiro Sakurai is één van de bedenkers en producer van de Super Smash Bros.-games. In een interview met Game Informer legt Sakurai uit hoe het proces verliep in het maken van de aankomende game voor de Nintendo Switch. In het interview geeft Sakurai onder andere aan vanaf het begin alle personages erin te willen verwerken.

"Met het maken van de game werkte ik samen met het team dat ook verantwoordelijk was voor het maken van Super Smash Bros. voor de Wii U en Nintendo 3DS. In dat proces waren wij in staat om al een groot aantal personages erin te verwerken. Daarom dacht ik: als we net iets harder werken, zijn we in staat om alle bestaande personages in de nieuwe game te verwerken. Dus dat is waar wij voor zijn gegaan", aldus Sakurai.

Daarnaast geeft Sakurai aan dat fans mogelijk teleurgesteld konden worden indien hun favoriete personages niet terugkeren in de nieuwe game. Met het oog om dit gevoel bij spelers te voorkomen werd gekozen om er hard voor te werken om dit mogelijk te maken.

Smash Ultimate

Bij de vraag of Smash Ultimate van speciale waarde is voor de producer, zei Sakurai dat de nieuwste game niet meer speciaal is dan andere Smash-games. "De franchise is zeker speciaal voor mij, maar deze specifieke titel is niet specialer dan de rest."

Bij het toevoegen van nieuwe personages geeft Sakurai aan dat de personages in kwestie al vroeg in het proces worden beslist. Sakurai zegt dan ook dat er tijdens het proces geen personages worden toegevoegd of verwijderd. Daarmee zegt hij ook verbaasd te zijn over de acceptatie van fans over de game in verband met het onthullen van nieuwe informatie over de game.

Deze acceptatie is ook terug te zien in de onthulling van nieuwe personages, in het bijzonder Piranha Plant. "Ik vind het belangrijk dat je als game een goede balans creëert. Eerder brachten wij Mr. Game & Watch, R.O.B. en Duck Hunt-Duo naar buiten, wat voorbeelden zijn van personages die buiten de algemene verwachtingen liggen van mensen. Als wij er echter voor kiezen om alleen typische 'heldhaftige' personages te introduceren, dan is er weinig verschil en blijft het niet lang intere ant, toch?"

Super Smash Bros. Ultimate

Bij het ontwikkelen van de Spirits-modus zegt Sakurai dat er niet genoeg mankracht was om voor elk personage aparte modellen te maken, maar er was wel de ambitie om een singleplayer-modus te maken die leuk is om te spelen zonder repetitief over te komen. Daarom werd gekozen om bestaande personages te verwerken in de modellen die al bestonden en de gevechten met die personages te simuleren.

Tevens prijst Sakurai Satoru Iwata voor zijn besli ing om een team samen te stellen waarin Sakurai als producer centraal stond. Deze besli ing werd gemaakt nadat Sakurai HAL Laboratories verliet, waarna er vanuit werd gegaan dat het huidige bedrijf de game ging ontwikkelen. Echter koos Iwata ervoor om Sakurai, ondanks zijn vertrek, aan te stellen als producer voor de nieuwe Smash-game. "Zonder die besli ing konden wij hoogstwaarschijnlijk Smash Ultimate niet uitbrengen in de staat zoals het nu is."

Super Smash Bros. Ultimate

Met de vraag of Smash Ultimate de laatste game wordt in de franchise, zegt Sakurai dat hij bij elke Smash-game de gedachte heeft dat het de laatste gaat worden. Daarmee geeft hij aan dat hij niet kan bevestigen, noch ontkennen of dit de laatste game wordt van de franchise.

Eerder brachten wij een preview uit van Super Smash Bros. Ultimate waarin het werd geprezen om zijn hoeveelheid content en opgepoetste graphics.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december exclusief voor de Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou