Saints Row-ontwikkelaar onthult vrijdag nieuw project | Gamer.nl

Saints Row-ontwikkelaar onthult vrijdag nieuw project | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volition onthult het project tu en zeven en acht uur 's avonds, tijdens een roundtablegesprek. Dit gebeurt na afloop van de panel, waarbij creative director Steve Jaros, producer Jim Boone en Deep Silver's merkstrateeg Aubrey Norris aanwezig zijn.

Volition gaf eerst games uit onder THQ, maar doordat de uitgever failliet ging, werd het bedrijf door Koch Media opgekocht. De meest recente game van de ontwikkelaar is Saints Row 4, die in 2013 op pc, PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen. Ook ontwikkelde de studio de Red Faction-franchise, maar deze is opgekocht door Nordic Games. Een nieuwe Red Faction-game is dus waarschijnlijk geen optie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou