Saints Row 4 is de eerste game die geweigerd wordt sinds Australië begin dit jaar 18+ als aanvullende leeftijdscategorie in heeft gesteld. Daarvoor mochten spellen die buiten de richtlijnen voor de classificatie 16+ vielen, sowieso niet verkocht worden in het land. Inmiddels zijn echter reeds 17 games voorzien van een 18+-classificatie. 

De reden voor het weigeren van een leeftijdsclassificatie voor Saints Row 4, is als volgt. Donald McDonald van de Australische classificatieinstantie: "Saints Row 4 bevat interactieve, visuele weergaves van geïmpliceerd seksueel geweld die niet verantwoord worden door de context. Verder kent het spel elementen van illegaal of verboden drugsgebruik dat gekoppeld is aan een beloning of stimulans. Zulke weergaves zijn verboden volgens de richtlijnen voor computergames." 

Aanpassen

Uitgever Deep Silver laat weten dat Saints Row 4-ontwikkelaar Volition enkele onderdelen van de game gaat aanpassen om een versie voor Australië te maken die wel verkocht mag worden. "De vreemde gameplay waar Saints Row-fans van houden blijft echter intact."