Saints Row 2 lijkt de nieuwe gebeten hond te worden van de Amerikaanse autoriteiten. In een interview heeft Patrick Lynch, een hoge pief binnen de New Yorkse politie, aangegeven dat de hoeveelheid geweld in Saints Row 2 jonge gamers aanzet tot geweld. Bovendien verheerlijkt de game volgens Lynch verdorvenheid en crimineel gedrag. Een vergelijking met Grand Theft Auto is snel gemaakt.

Sinds de release van GTA IV was het wachten op kritiek dat de game veel te geweldadig zou zijn, en dat GTA IV allerlei misdrijven in de wereld (mede) veroorzaakte. Natuurlijk was ons aller Jack Thompson één van de eerste die de game verafschuwde, maar tot hevige veroordelingen en beschuldigingen is het tot op heden niet gekomen. Dit komt waarschijnlijk doordat de game meer verhaalgedreven is en zich veel minder richt op zinloos geweld dan vorige delen.

Zoals je in onze review kunt lezen, staat zinloos geweld juist centraal in Saints Row 2. Jack Thompson wilde daarom nog wel even wat kwijt over deze titel: "De game is een rip-off van GTA. Saints Row 2 gaat zelfs een stap verder in het gebruik van geweld." Wellicht gaat Thompson zijn pijlen vanaf nu op Saints Row 2 richten.