Volition werkt op dit moment aan drie nieuwe uitbreidingen voor Saints Row 2. Dat heeft de ontwikkelaar uit Illinois laten weten in een interview met Eurogamer.

De eerste uitbreiding, Ultor Exposed, staat gepland voor een release op 16 april voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. In Ultor Exposed staat de altijd aantrekkelijke Tera Patrick centraal. Verdeeld over drie nieuwe missies mag je in haar bijzijn de strijd aangaan met Ultor, een louche beveiligingsbedrijf in Stilwater.

Naast de drie missies wordt ook het coöp-gedeelte uitgebreid en kun je zij aan zij met een vriend nog meer bendeleden en ander gespuis om zeep helpen. Uiteraard met nieuwe voertuigen (zes in totaal), twee nieuwe maps en nieuwe customisation-opties.

Over de andere twee uitbreidingen wilde James Torbit, producer bij Volition, niets zeggen: "Ze knippen mijn remleidingen door als ik de details verklap, maar ga er maar vanuit dat we hard aan het werk zijn om de Saints Row-ervaring uit te breiden."

Ultor Exposed zal op de Xbox 360 voor 800 Microsoft Points (9,60 Euro) van de hand gaan terwijl PlayStation 3-bezitters waarschijnlijk tussen de 8,99 of 9,99 Euro moeten betalen. Over een eventuele PC-versie van de uitbreidingen is nog niets bekend.