Onlangs heeft uitgever DTP aangekondigd dat zij Sabotage, ontwikkeld door het Duitse Replay Studios, zullen uitgeven. Sabotage is een WWII stealth shooter waar je in de voetsporen treedt van Violette Summer. Deze Summer (gebaseerd op de historische Violette Szabo) is een MI6 agent en tevens onderdeel van La Résistance. Jouw taak, mocht je die natuurlijk aannemen, is het infiltreren en saboteren van Duitse kampen in Frankrijk, Polen en Duitsland tijdens de oorlog. Ook zul je de nodige hoge Nazi officieren koud moeten maken en zal het redden van gijzelaars één van de vele opdrachten zijn.

Eén van de grootste features die Sabotage ons zal brengen wordt de belichting, die met zijn mooie licht- en schaduweffecten het gevoel van infiltreren nóg beter zou moeten ondersteunen. In deze game is de focus met name gelegd op, heel logisch, het sluipen. Verwacht dus de nodige spanning en sensatie als je weer eens een Nazi van achteren besluipt. Wel is er de mogelijkheid om je als een vrouwelijke Rambo te gedragen met alle vuurgevechten van dien, maar echt subtiel is dit uiteraard niet en het kan in je nadeel zijn.

Hoewel we dit concept al vaker zijn tegengekomen, zijn we benieuwd hoe het Duitse Replay Studios het deze keer aan zal pakken. Vooralsnog staat Sabotage geplanned op een winter-release in 2006 en zal alleen verschijnen in de Duits-talige landen.