Nieuws
Rust

Rust verbreekt eigen spelersrecord op Steam

Populariteit van acht jaar oude game neemt nieuwe vormen aan

Geschreven door Michel Musters op
Rust heeft zijn eigen spelersrecord op Steam verbroken.

Dat blijkt uit recente Steam-cijfers. De game, die oorspronkelijk in 2013 verscheen, geniet van toegenomen populariteit. Voorheen stond het gelijktijdige spelersrecord van de game op Steam op 125.000 gelijktijdige spelers. Op 8 januari verbrak de game dit record met 201.497 spelers. Op 16 januari werd dit record weer verbroken - toen speelden 244.394 spelers het spel tegelijk op Steam. Rust verkoopt dan ook nog altijd en dat levert aan onderstaande tweet te zien ontwikkelaar Facepunch Studios flink wat omzet op.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend. Een next-gen versie is vooralsnog niet aangekondigd.

In Rust verkennen spelers een post-apocalyptisch eiland en beginnen ze alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning komt op 16 maart uit voor Switch De systeemeisen en een nieuwe trailer voor The Medium
2

Reacties op: Rust verbreekt eigen spelersrecord op Steam

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Jar25

  • 21 januari 2021 08:22
  Is er een patch geweest waardoor dit zo populair aan het worden is? Ik zie ook steeds meer streamers dit spel spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Pinopokie

  • 21 januari 2021 09:20
  Er worden continue patches uitgebracht voor dit spel, dat maakt het ook interessant om naar terug te keren. Ik denk dat de spelersaantallen groeien vanwege corona en de tijd dat men binnen zit.

  Ik vraag me alleen wel af of deze spelers ook veel/lang zullen spelen.
  Mijn ervaring met RUST is dat als je geen grote gedeelten van de dag beschikbaar bent om je basis te verdedigen, het eigenlijk ondoenlijk is om mee te komen.

  Stel je kan alleen in de avond spelen (zoals ik), dan hebben de mensen die naar school gaan of geen werk hebben je basis alweer ingenomen of kapot gemaakt en is al je werk van de dag daarvoor teniet gedaan.

  Dat is een paar keer niet erg, maar wel als het structureel gebeurd. Geen idee of dat aan de servers ligt waar ik op terecht kwam of dat ik gewoon slechte keuzes maak met waar ik een basis bouw, maar dat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik het niet meer speel.

  Tevens is de gunplay ook lastig om in te komen. Op de één of andere manier lukt het me niet of nauwelijks om te raken, terwijl ik het behoorlijk doe in games als Apex / Overwatch / Warzone. Het zure is dat je (als je verliest), je al snel je gear kwijt raakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.