Rust krijgt vrouwelijke personages | Gamer.nl

Rust krijgt vrouwelijke personages | Gamer.nl

Een nieuwe Rust-update voegt speelbare vrouwelijke personages toe. Omdat de nieuwe personages nog getest moeten worden, kunnen momenteel alleen admins een vrouwelijk personage spelen.

Wanneer het vrouwelijke uiterlijk voor alle spelers beschikbaar wordt is nog niet bekend. Voorheen waren alle Rust-personages mannelijk. Spelers krijgen een willekeurig geslacht toegewezen op basis van hun Steam-profiel.

Dit is geen kwestie van keuze-onvrijheid, zegt Rust-bedenker Garry Newman: "Je hebt nooit een keuze gehad. Een mannenstem die uit een vrouwelijk lichaam komt is net zo vreemd als de stem van een 8-jarige die uit een mannenlichaam komt."

Cosmetisch
Naast het nieuwe speelbare geslacht kunnen spelers in de update ook cosmetische voorwerpen verdienen op basis van speeltijd. Deze komen in hun Steam-inventaris terecht. Wanneer een speler bijvoorbeeld een rood t-shirt krijgt, kan hij dit in het spel craften.

Het uiteindelijke plan is om naast cosmetische items ook blauwdrukken van zaken als harna en toe te voegen. Spelers kunnen de blauwdrukken die ze over hebben doorverkopen via Steam.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou