Kleurig, maf en bizar zijn de eerste woorden die in je opkomen bij het aanschouwen van screenshots of ander beeldmateriaal van de strategie game Steamland. Ontwikkelt door het Russische Gromada combineert de game een doldwaas uiterlijk met fijna gameplay. Het is in Steamland namelijk de bedoeling om door middel van het gebruik van treinen het gevecht met de tegenstander aan te gaan. En ja, ook dat klinkt weer bizar.

Vandaag krijg je de mogelijkheid zelf te kijken of de mannen van Gromada een teveel aan wodka op hadden, of werkelijk met een goede game op de proppen zijn gekomen; de Russische demo (35 MB) van het spel is online gekomen.You need to develop your economy using given resources and to repulse attacks of various hostile creatures and elemental forces. The task is complicated by the fact that the locomotives can move only by railroad.

But your main objective is not just enemy defeating. After your long and difficult journey you'll get to … what? This will be clear at the end of your mission.