Russische CEO Nintendo ontvangt formele waarschuwing voor uitschelden werknemers

Russische CEO Nintendo ontvangt formele waarschuwing voor uitschelden werknemers

De Russische CEO van Nintendo, Yasha Haddaji, heeft na uitvoerend onderzoek een formele waarschuwing gekregen van Nintendo of Europe voor het uitschelden van zijn werknemers tijdens een livestream van afgelopen november.

De uitspraak van het onderzoek kwam naar aanleiding van een livestream in juli 2017. Tijdens de livestream van Nintendo werd vastgelegd hoe Haddaji zijn werknemers aan het uitschelden was, omdat de stream niet goed functioneerde door technische problemen. Tijdens de betreffende livestream kwam de Russische CEO ook een aantal keer in beeld en dreigde hij zijn werknemers te ontslaan.

Met de verspreiding van de beelden deden meerdere mensen een oproep aan Nintendo om Haddaji te ontslaan. Zo werd ook bekend dat Haddaji bewust de beschikbaarheid van Pokémon: Let's Go-games had beperkt in Rusland met de verwachting dat het niet goed ging verkopen. Daarnaast gaf de CEO aan niet langer uitbreidingen voor de Pokémon Trading Card Game aan te gaan vullen in het land.

Watch on YouTube

Later werd ook bekend dat meerdere werknemers meldingen hadden gedaan over Haddaji die zich schuldig zou hebben gemaakt aan ongewenste intimiteiten, gewelddadig gedrag en het uiten van onnodige woede. Hierop gaf Nintendo of Europe aan uitvoerend onderzoek te gaan doen naar alle beschuldigingen tegen Haddaji. Nu is na het onderzoek uitgewezen dat Haddaji met het uitschelden zich schuldig heeft gemaakt aan het schenden van de gedragsregels en een formele waarschuwing heeft ontvangen.

In de verklaring van Nintendo of Europe wordt vermeld dat Haddaji bekent dat hij de gedragsregels heeft overtreden en hij spijt heeft van zijn acties. Hiermee zegt Nintendo dat Haddaji alle werknemers van Nintendo Russia een excuusbrief heeft gestuurd.

Nintendo zegt prioriteiten te stellen voor een veilige en ondersteunende werkomgeving voor alle werknemers. Echter is Haddaji na uitvoerig onderzoek niet veroordeeld voor één van de andere beschuldigingen die werknemers hebben gemeld bij het bedrijf. Nintendo geeft aan tijdens het onderzoek onvoldoende bewijs gevonden te hebben om Haddaji te kunnen veroordelen en blijft Haddaji de CEO van Nintendo Rusland.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Onder het taptijt ermee!

0
test

Wauw Nintendo... Zo slecht dit

0

Aanbevolen voor jou