Rusland maakt budget vrij voor patriottische spellen | Gamer.nl

Rusland maakt budget vrij voor patriottische spellen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Pavel Zyryanov van het politieke jeugdcommitee stelt dat Rusland patriottisch opgeleide talenten nodig heeft die kennis hebben van de ideologie van Rusland: "De jeugd hecht veel waarde aan computerspellen en leert hier ook de geschiedenis van Rusland uit. Deze feiten moeten meer in het voordeel van Rusland worden afgeschilderd." In andere genres wordt Rusland volgens Zyruanov voor schut gezet door "het tonen van beren die op eenwielers door de straten rijden. Dit heeft niks met de realiteit te maken."

Volgens Zyryanov is het problematisch dat Rusland in games uit het westen vooral wordt afgebeeld als de slechterik. Dit beeld stamt nog uit de Koude Oorlog. Met de zoektocht naar patriottische ontwikkelaars hoopt Rusland een beter beeld te geven van het hedendaagse Rusland. De meeste spellen die van het budget worden ontwikkeld zullen zich op de Grote Vaderlandse Oorlog van 1941 tot 1945 richten. Destijds verdreef Rusland het nazistische Duitsland uit Rusland.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou