Runescape eind dit jaar naar smartphones en tablets | Gamer.nl

Runescape eind dit jaar naar smartphones en tablets | Gamer.nl

Ontwikkelaar Jagex heeft aangekondigd dat Runescape deze winter naar mobiele apparaten komt.

De game betreft Old Skool Runescape, dat in 2013 werd uitgegeven voor pc voor spelers die liever de ouderwetse versie van de game spelen uit 2007. Eind dit jaar wordt deze versie overgezet naar smartphones en tablets. Het is nog niet bekend welke platformen exact.

De game is zover cro -save als cro -play met de pc-versie. Dit houdt in dat spelers kunnen inloggen met hun eigen personage op de mobiele versie en verder kunnen spelen. Phill Mansell, Chief Operating Officier bij Jagex zegt in een statement:

"Dit is een grote stap voor mmorpg’s en een symbool voor de drang van Jagex om voortdurend de grenzen van live games te verleggen. De RuneScape-games zijn de eerste westerse mainstream mmorpg’s die volledig interoperable play op mobile en pc ondersteunen. Wij geloven dat wij onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben; in recente player surveys gaven 90% van onze actieve spelers en 64% van onze voormalige spelers aan dat zij heel graag op mobile zouden willen spelen."

De huidige versie van Runescape zal later ook worden overgezet naar mobiele platformen. Het is echter niet bekend wanneer.

Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou