Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon komt naar Europa | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het is inmiddels alweer een dik half jaar geleden dat de Amerikaanse versie van het vermakelijke DS-spel Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon op de markt verscheen. Lange tijd bleef het een beetje in het ongewi e of het spel ook naar Europa zou komen. Gelukkig is daar eindelijk wat meer duidelijkheid in gebracht. Rune Factory komt naar Europa, wordt uitgebracht door Rising Star en zal verschijnen op 26 september.

Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon is een spin-off van de alom bekende Harvest Moon-reeks.  Vreemd is het dan ook niet dat je ook ditmaal in de huid van een boer kruipt. Het onderhouden van je boerderij, het temmen van je dieren en het planten van nieuwe gewa en speelt dan ook nog in deze titel een zeer grote rol.

Toch verschilt Rune Factory aanzienlijk van Harvest Moon. Daar waar je in de laatstgenoemde titel louter binnen je dorpje kon blijven en het volledig draaide om het welzijn van je dieren en het opknappen van je boerderij, is het in Rune Factory ook mogelijk om op avontuur te gaan. Deze avonturen leiden onder andere tot gewelddadige confrontaties, intere ante onderzoeken en nieuwe beestjes voor je boerderij. Naarmate je verder komt in het spel zal je de nodige ervaringspunten verzamelen, waardoor je vaardigheden langzaam maar zeker verbeteren. In feite zou je Rune Factory dus kunnen beschouwen als een mix van een simulatie en een RPG.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou