Nieuws
rune 2

Rune 2-ontwikkelaar verbreekt contract en wordt aangeklaagd

Ragnarok klaagt Human Head aan

Geschreven door Dagmar De Groot op
Human Head, de ontwikkelaar van Rune 2, wordt aangeklaagd door uitgever Ragnarok. De ontwikkelaar heeft de game Rune 2 één dag na de release gedropt zodat het bedrijf zich kon aansluiten bij Bethesda.

Eerder beloofde uitgever Ragnarok ondersteuning te blijven bieden voor spelers van Rune 2 na het nieuws te hebben ontvangen dat Human Head de game liet vallen. Ragnarok kreeg dat nieuws destijds op dezelfde manier te horen als de consumenten. Er schijnt geen contact te zijn geweest tussen Ragnarok en Human Head omtrent de kwestie.

“Wat voorop gesteld moet worden is dat we zijn dol op deze game en we blijven Rune 2 ondersteunen en dezelfde geweldige open communicatie en transparantie bieden die je van ons kan verwachten,” melde het Ragnarok team destijds. Ook is het bedrijf bezig met het samenstellen van een team die zich bezig houd met nieuwe content, zodat de fans kunnen blijven genieten van de game.

Inmiddels is er een blogpost verschenen op het forum van Rune 2. Daarin laat Ragnarok meer weten over de huidige situatie en onderhandelingen tussen hun en Human Head. “Er is een klacht ingediend om Rune 2-activa weer in handen te krijgen”, laat Ragnarok weten. Allereerst wil de uitgever de fans laten weten dat er vol passie wordt doorgewerkt aan de game en dat ze graag toekomstige content willen blijven bieden.

“Zoals eerder vermeld, kregen we geen enkele waarschuwing dat onze langetermijnpartner en vrienden dit project het op het meest cruciale moment zouden verlaten”, aldus Ragnarok. Het team meldt ook dat Human Head tot op heden nog niet de broncode van de lanceringsversie van de game en de game-activa heeft overhandigd. “We hadden geen andere keuze dan een juridische klacht in te dienen om de Rune 2-activa te verkrijgen,” meldt het team.

rune 2

In een kopie van de aanklacht, die Ragnarok gedeeld heeft, wordt Human Head beschuldigd van het feit dat zij in het geheim hebben samengespannen om Ragnarok en de Rune 2-gemeenschap te verlaten. Verder stelt Ragnarok dat het bedrijf, ondanks het contract waarin staat dat Human Head ondersteuning blijft bieden voor Rune 2, heeft besloten vijf dagen voor release de deuren te sluiten.

Ragnarok zegt verder dat Human Head in totaal 3,5 miljoen dollar heeft geaccepteerd in betalingen, maar niet de contractuele obligaties is nagekomen. Ook houdt de ontwikkelaar schijnbaar de broncode van de lanceringsversie vast. Tevens zegt Ragnarok dat Human Head "ongeautoriseerde wijzigingen hebben aangebracht aan de code en hebben geprobeerd (zonder succes) de wijzigingen publiek te maken." Human Head heeft volgens Ragnarok geprobeerd deze versie van de game zonder toestemming te publiceren in de Epic Games Store. Uit het document blijkt ook dat Human Head wellicht de code vasthoudt omdat zij betalingen willen zien voor werk wat volgens Ragnarok nooit geleverd is.

Het plan om de game op andere pc-platforms te lanceren gaat nog steeds door, laat Ragnarok weten. De fans worden bedankt voor de feedback en steun, en beloven hard te blijven werken aan Rune 2. Human Head en/of Bethesda (waar Human Head nu onder valt) hebben tot op heden nog geen reactie op de kwestie gegeven.

Rune 2 is reeds beschikbaar voor pc, exclusief via Epic Games Store

Dit artikel delen:

Lees meer

The Division 2 krijgt een winterse update Henry Cavill toont gevechtsscène uit The Witcher bij Jimmy Kimmel
2

Reacties op: Rune 2-ontwikkelaar verbreekt contract en wordt aangeklaagd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 5 december 2019 15:05
  Wow, als dit waar is dan is dat zeer kwalijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 5 december 2019 22:25
  Denk dat Human Head hier mogelijk toch behoorlijk wat geld moet gaan ophoesten, maargoed, er zijn natuurlijk 2 kanten aan deze zaak. Ben benieuwd naar de reactie van HH.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.