De tycoongame is een apart genre. Het grootste deel ervan is ronduit rotzooi, bedoeld om de goedwillende burger geld uit de portemonnee te kloppen. Gevangenistycoon, wc-tycoon, dierentuintycoon en brandweertycoon, het bestaat allemaal en is vaak zo triest dat we er niet eens aan denken om het te reviewen.

Sommige titels vallen net buiten dat lijstje, zoals Hotel Giant uit 2002 alweer. Destijds kreeg het hier een 5.5. Het was vooral erg matig: het spel gaf te weinig feedback en je was constant aan het micromanagent. Een spel om snel te vergeten dus. Maar blijkbaar niet voor ontwikkelaar Enlight Software, dat zes jaar na dato een vervolg wel ziet zitten. Het origineel ging namelijk 1 miljoen keer over de toonbank en zou volgens Enlight nog regelmatig opduiken in de verkoopcharts. Waarschijnlijk in een doosje waarop Hotel Tycoon prijkt.

Het vervolg heeft dezelfde premisse als deel één: bouw een hotel, verdien steeds meer geld, verhoog het comfort en uiteindelijk heb je zowaar een vijfsterrenhotel. Let wel op de wensen van je gasten, want daar valt veel van te leren. En aan Enlight: let op de wensen van de mensen die het eerste deel gespeeld hebben, want daar leer je ongetwijfeld ook een hoop van. En dan niet alleen de 'positieve feedback' waarin het persbericht over wordt gerept.