Nieuws
Pokemon Go

Ruilen binnenkort mogelijk in Pokémon Go

PokéStops en AR-functies ook op de schop

Geschreven door Alicia Tai op

Niantic werkt aan een aantal verbeteringen en toevoegingen voor Pokémon Go, waaronder een ruilsysteem en meer toepassingen voor de verschillende PokéStops.

De app waarmee spelers de buitenwereld in trekken om pokémon te vangen met hun smartphone is nog maar enkele dagen uit, maar ontwikkelaar Niantic zit niet stil. In een gesprek met Tech Insider vertelt CEO John Hanke dat het bedrijf meerdere toevoegingen en verbeteringen op de planning heeft staan voor de app.

Eén van deze toevoegingen is een ruilsysteem, waardoor spelers gevangen pokémon kunnen uitwisselen met andere spelers. "Het is een kernelement", zegt Hanke. Daarmee doelt hij op de pokémon-games die voor Nintendo's handheldsystemen uitkomen, waarin ruilen een belangrijk spelelement is.

Een ander onderdeel van Pokémon Go dat binnenkort op de schop gaat zijn de PokéStops. Dit zijn locaties in de echte wereld waar spelers in de applicatie nieuwe pokéballs en andere voorwerpen kunnen verkrijgen. Momenteel staan de PokéStops nog in de kinderschoenen, aldus Hanke, maar uiteindelijk kunnen spelers deze "op andere manieren manipuleren".

Verder wilt Niantic de manier waarop pokémon middels augmented reality worden afgebeeld verbeteren. Hanke noemt de huidige staat van de technologie "een goede eerste stap", maar het kan nog beter. Over mogelijke ondersteuning voor AR-apparaten zoals Microsofts HoloLens zegt hij speels: "Dat zou misschien wel leuk zijn om gebruik van te maken".

Ten slotte worden leaderboards toegevoegd, zodat spelers hun voortgang en prestaties over de hele wereld kunnen vergelijken. Volgens Hanke is interactie tussen spelers in zowel de echte als de virtuele wereld erg belangrijk voor Pokémon Go. De genoemde verbeteringen staan dan ook in het kader spelerinteractie.

Pokémon Go wordt momenteel wereldwijd uitgerold en verschijnt binnenkort officieel in Nederland. De applicatie kan wel middels een omzeiling gedownload worden. Gamer.nl heeft alvast een aantal tips voor spelers verzameld.

Bron: Tech Insider

Dit artikel delen:

Lees meer

Spelersaantal Evolve met 25.000 procent gestegen Summer Games Done Quick haalt 1,29 miljoen dollar op
2

Reacties op: Ruilen binnenkort mogelijk in Pokémon Go

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheRussian

  • 11 juli 2016 18:14
  De jaren 90 keren terug.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 12 juli 2016 09:40
  @TheRussian

  Digitale Flippo's!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.