RTS-game Z nu beschikbaar voor iPhone en iPad | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens de Nederlandse reviews in de App Store  crasht de game zowel op iPhone als iPad wanneer spelers een nieuwe game beginnen. Eén reviewer meldt dat de game het wel doet wanneer hij de systeemtaal van zijn iPad op Engels zet, in plaats van op Nederlands.

De game is onder handen genomen door het bedrijf Kevcom. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de iOS-versie van Burn Zombie Burn!. Voor de remake van Z is de touchscreenbesturing van de grond af opgebouwd, waardoor het "ongelooflijk intuïtief is om te spelen", zo laat managing director Tony Kavanagh van Kevcom weten aan Destructoid.

"Maar het behoudt de unieke stijl van The Bitmap Brothers [de ontwikkelaar van het origineel], de humor en houding. Ik ben er zeker van dat zowel oude als nieuwe Z-fans het gewoonweg geweldig zullen vinden."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou